Magyarország Kormánya az 55/2018. (III. 23.) Korm. rendelet alapján 25.000 Ft visszatérítést nyújt sikeres B kategóriás elméleti vizsga esetén, amennyiben a vizsga napján a tanuló még nem töltötte be a 20. életévét.

Feltételek

 • az elméleti vizsga 2018. július 1-je után legyen,
 • a vizsga napjáig be nem töltött 20. életév,
 • csak és kizárólag “B” kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyamra, illetve vizsgára igényelhető,
 • a sikeres KRESZ vizsga napjától számított egy éven belül.

Amennyiben a vizsgát tett személy

 • a 18. életévét betöltötte, a kérelmet saját maga,
 • ha 18. év alatti, vagy az ügy tárgyára tekintettel cselekvőképesnek nem minősül (gondnokság alatt áll), a kérelmet a törvényes képviseletét ellátó személy (szülő, gyám, gondnok)

nyújthatja be.

Szükséges dokumentumok

 1. az elméleti tandíjat tételesen feltüntető számla eredeti példánya,
 2. valamint a vizsga sikerességét, továbbá a befizetett tan- és vizsgadíjakat igazoló formanyomtatvány. Ezt a sikeres KRESZ vizsga után pár nappal tudjuk személyesen átadni az autósiskolában.
 3. a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának erre a célra rendszeresített formanyomtatványa, a kormányablakban történő visszaigényléshez.

A visszaigénylés menete

 1. Sikeres KRESZ vizsga után egy-két nappal (amikor az eredmény rögzítésre került) az autósiskolában tudjuk odaadni az erről szóló, fent már megnevezett igazolást.
 2. Ez utóbbival, a beiratkozáskor adott számviteli bizonylattal (vagy kinyomtatott elektronikus számlával), valamint a MÁK formanyomtatvánnyal bármely kormányablakban megkezdhető a visszaigénylési folyamat.

2020. július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a KRESZ-tanfolyam és a vizsgadíj visszatérítésének lehetőségét.

Még nincsenek hozzászólások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.