A kategóriáról

Nemzetközi kategória. Legfeljebb 125 cm³ hengerűrtartalmat, illetve 11 kW motor teljesítményt nem meghaladó motorkerékpár vezetésére ad jogosultságot. Az “A1” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még segédmotoros kerékpár, lassú jármű és pótkocsija, kerti traktor és állati erővel vont jármű. Az elsőként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül. A kezdő vezetői engedéllyel motorkerékpáron utas nem szállítható.

A képzésre bocsátás feltételei

  • a jelentkező rendelkezik érvényes “B” kategóriás jogosívtánnyal
  • a jelentkező a járművezetéstől eltiltás alatt nem áll
  • legalább 8 általános iskolai végzettség

Elméleti oktatás

Az e-learning rendszer a regisztrációtól számított 180 napig áll rendelkezésre, 75 óra tanulási időt biztosítva, és az alább felsorolt modulok elsajátítására ad lehetőséget. Amennyiben bármelyik időkorlátból kicsúsznál, úgy elméleti pótóra vásárlása esetén az e-learning rendszer további 10 óra és 30 nap hozzáférést ad hozzá megmaradt óráidhoz.

  • Közlekedési ismeretek
  • A járművezetés elmélete
  • Hatósági elméleti vizsga gyakorló feladatok

Elméleti vizsga

Elméleti vizsgára bocsátható a tanuló, amennyiben az e-learning tananyagot igazoltan elvégezte. A vizsga Esztergomban a Széchenyi tér 10. címen tehető, melyre időpontot előre kell kérni az iskolánál. Az időpont foglalásakor a hatósági vizsgadíj is az iskolában fizetendő.

Gyakorlati oktatás

A gyakorlati oktatás a sikeres elméleti vizsga meglétét követően kezdhető meg, Zöld Tamás motoros oktatónknál. A vizsga után kérjük, vedd fel vele a kapcsolatot, telefonon. A vezetési órák díjának fizetését, valamint ezen órák beosztását ezen túl oktatónkkal egyezteted. A gyakorlati oktatás a következő órákból tevődik össze.

Óra típusaÓrák száma
Alapoktatás1 óra
Rutin vizsga20 perc
Városi vezetés1 óra
Forgalmi vizsga1 óra
Összesen3 óra 20 perc

Gyakorlati vizsga

Gyakorlati vizsgára bocsátható a tanuló, amennyiben a kötelező vezetési órákat levezette. A vizsga időpontját az oktatóddal kell egyeztetni, díját az iskolában kell fizetni. A gyakorlati vizsga rendre egy járműkezelési vizsgaából, valamint egy forgalmi vizsgából fog állni. A forgalmi vizsga, valamint főoktatási órák csak sikeres rutinvizsga után tehető, ill. kezdhető meg.

A képzés díjai

MegnevezésDíj
Elméleti tanfolyam díja26.000 Ft
Közúti elsősegélynyújtás kiegészítő e-learning tanfolyam díja (opcionális)2.000 Ft
Elméleti vizsgadíj10.500 Ft
Elméleti pótóra díja6.500 Ft / (+10 óra, +30 nap)
Gyakorlati óradíj oktató motorkerékpárjával18.900 Ft
Gyakorlati óradíj saját motorkerékpárral18.100 Ft
Járműkezelési gyakorlati vizsga (rutin vizsga) díja9.000 Ft
Gyakorlati vizsgadíj (forgalmi vizsga)24.000 Ft
Az árak 2024. február 1-től érvényesek.

1 A gyakorlati pótórák díjai rendre megegyeznek a gyakorlati óradíjakkal.

Fontos határidők

24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet II. 10. § alapán a tanfolyam megkezdésétől számított 9 hónapon belül a jelentkezőnek legalább egyszer meg kell jelennie egy elméleti vizsgaalkalmon, ill. legfeljebb 12 hónapon belül sikeres vizsgát kell tegyen. A sikeres elméleti vizsga elévülési határideje két év. Azaz a sikeres elméleti vizsgát követő két éven belül a tanulónak jogosítványt kell szereznie.