Az e-learning tanfolyamról

Miután minden feltételnek eleget tettél, kapsz egy regisztrációs e-mailt, melyben minden további teendődet ismertetik ahhoz, hogy regisztrálni tudj az e-learning rendszerbe. Amennyiben az e-mailed gyanúsan sok ideje nem jött meg, úgy kérlek mielőbb jelezd felénk elérhetőségeink valamelyikén, és a lehető leghamarabb igyekszünk kijavítani a hibát. Ha a regisztrációs e-mail megérkezését követő 90 napig nem kezdesz el tanulni, úgy a tanfolyamod érvénytelen lesz és a rendszer tétlenség miatt letilt. A tanulás megkezdését követően a tanfolyamod függvényében más-más határidőknek kell eleget tenned. A tanagyag 180 napig áll rendelkezésedre, és legfeljebb 75 tanulási (és gyakorlási) óra keretet biztosít.
Amennyiben a hasznos tanulási idődet nem tudod megfelelően kihasználni (például tanulás helyett Facebookozol 🙂 ), vagy éppen végeztél a tanulással, úgy mindenképpen jelentkezz ki az e-learning rendszerből, mert a tanulási óra kereted csökken!

Az e-Titán rendszer

Az e-Titán e-learning rendszer úgy működik, mint egy online kresz könyv. A tananyag modulokból (KRESZ, műszaki, stb.), a modulok fejezetekből állnak. Minden fejezetet el kell olvasni, de legalább átnézni, ill. a mozgóképeket meg kell nyitni, le kell játszani a sikeres továbbhaladáshoz. Minden egyes fejezet után vannak ellenőrző tesztek, melyek kérdései a fejezetben tanultakat kérik számon. Ha egy ilyen tesztet 85% felett teljesítesz, akkor tovább haladhatsz a következő fejezetre. Ha nem sikerülne, akkor természetesen újra lehet próbálni és szükség esetén vissza is tudsz olvasni. Amennnyiben egy modullal végeztél, úgy egy hasonló tesztet kell legalább 85%-os eredménnyel teljesítened. Itt a kérdések azonban már a modul összes fejezetét tárgyalják, valamint több kérdést is kapsz. Persze ezt is akárhányszor megpróbálhatod, ill. vissza is olvashatsz. A tanfolyam elvégzéséhez minden modul zárótesztjét teljesítened kell.

Jelentkezés az elméleti vizsgára

Amennyiben sikeresen teljesítetted a tanfolyamot, úgy kapnod kell egy igazolást e-mailben vagy a programon belül (“Tanfolyam igazolás letöltése”). Amennyiben ez megvan, kinyomtatnod nem szükséges, viszont jelentkezned kell az elméleti vizsgára. Ezt a meghirdetett ügyfélfogadás idejében teheted meg az Eszperantó utca 18. címen. Ehhez mindenképpen szükséges a beiratkozásodkor megadott adataid ellenőrzése, valamint hogy leadott dokumentumaid rendben legyenek. Utóbbit mi elintézzük neked, azonban az adataid valóságáért te felelsz! Az elméleti vizsga díját is nálunk tudod befizetni, így ez kérjük készpénzben legyen nálad, amikor jössz jelentkezni a vizsgára.
A vizsgaalkalmakat a Közlekedési Hatóság szervezi, így kérjük számolj azzal, hogy esetleg nem tudsz “azonnal”, vagy “a jövő héten” sorra kerülni, mivel a számítógépes terem kapacitása korlátozott!
A vizsgára való jelentkezésed után, és a vizsga között még vissza lehet, és érdemes is visszalépni az e-Titán rendszerbe! A maradék idődet gyakorlásra tudod használni, ugyanis az e-Titán és az éles vizsga adatbankja megegyezik. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan felületen fogsz vizsgázni, mint amilyen tanfolyam teljesítése után megnyíló “vizsgafelkészítő modulok”, és a kérdések is ugyanolyan valószínűséggel kerülhetnek elő!

Az elméleti vizsga után

A sikeres vizsgád után csak akkor kell újra bejönnöd fogadóórára, amennyiben jogosult vagy a 25.000 Ft-os visszatérítésre, ugyanis ehhez igazolást nálunk tudsz kérni. Ezt a vizsgád napján még nem tudjuk rögtön kiállítani, de legrosszabb esetben egy héten belül meg szokott lenni. Ezen kívül még szükséged lesz a beiratkozáskor kapott tandíjról szóló számlára. Amennyiben csak a vizsgád sikerült, és nem vagy jogosult a visszatérítésre személyesen visszajönnöd nem kell! Kérjük mielőbb vedd fel a kapcsolatot valamelyik szimpatikus oktatónkkal, hogy minél előbb elkezdhess vezetni!

Forgalmi és rutin vizsgák

A forgalmi és rutin vizsgádat, annak időpontját oktatóddal egyezteted, miután levezetted a kötelező óraszámodat és kellőképpen felkészültél! Forgalmi vizsga esetén a 7.200Ft/11.000Ft/24.000Ft, rutin vizsga esetén 7.200 Ft, vagy 9.000 Ft vizsgadíjat a megbeszéltek szerint nála, vagy fogadóórán tudod befizetni. Amennyiben fogadóórán fizeted, úgy a számlát mindenképp juttasd el az oktatódnak. Sikeres vizsgákat követően nincs más dolgod, mint a megfelelő okmányaiddal és dokumentumaiddal valamelyik Kormányablakba befáradni, ahol megigényelheted jogosítványod kiállítását.

Epilogus

A vizsgáid sikerességének kulcsa a megfelelő gyakorlati és elméleti felkészültség. Az elméleti tananyagot helyetted nem tudjuk megtanulni, de a vezetési óráidhoz oktatóink igyekeznek maximálisan hozzájárulni, a lehető legtöbbet kihozni belőled és magukból is. Nem csak a Te érdeked, hogy a vizsgád sikerüljön, ez fontos az oktatódnak is, illetve a vizsgabiztos sem szívesen buktat. Iskolánk célja mindig is a minőségi oktatást tartotta szem előtt. Nekünk nem csak az a fontos, hogy a tanuló kapjon jogosítványt, hanem szem előtt tartjuk azt is, hogy ennek birtokában biztosan helyt tudjon állni a legmerészebb forgalmi helyzetekben is, magabiztos elméleti és gyakorlati tudással.