Az e-learning tanfolyamról

Miután minden feltételnek eleget tettél, kapsz egy regisztrációs e-mailt, melyben minden további teendődet ismertetik ahhoz, hogy regisztrálni tudj az e-learning rendszerbe. Amennyiben az e-mailed gyanúsan sok ideje nem jött meg, úgy kérlek mielőbb jelezd felénk elérhetőségeink valamelyikén, és a lehető leghamarabb igyekszünk kijavítani a hibát. Ha a regisztrációs e-mail megérkezését követő 90 napig nem kezdesz el tanulni, úgy a tanfolyamod érvénytelen lesz és a rendszer tétlenség miatt letilt. A tanulás megkezdését követően a tanfolyamod függvényében más-más határidőknek kell eleget tenned. A tanagyag 180 napig áll rendelkezésedre, és legfeljebb 75 tanulási (és gyakorlási) óra keretet biztosít.
Amennyiben a hasznos tanulási idődet nem tudod megfelelően kihasználni (például tanulás helyett Facebookozol 🙂 ), vagy éppen végeztél a tanulással, úgy mindenképpen jelentkezz ki az e-learning rendszerből, mert a tanulási óra kereted csökken!

Az e-Titán rendszer

Az e-Titán e-learning rendszer úgy működik, mint egy online kresz könyv. A tananyag modulokból (KRESZ, műszaki, stb.), a modulok fejezetekből állnak. Minden fejezetet el kell olvasni, de legalább átnézni, ill. a mozgóképeket meg kell nyitni, le kell játszani a sikeres továbbhaladáshoz. Minden egyes fejezet után vannak ellenőrző tesztek, melyek kérdései a fejezetben tanultakat kérik számon. Ha egy ilyen tesztet 85% felett teljesítesz, akkor tovább haladhatsz a következő fejezetre. Ha nem sikerülne, akkor természetesen újra lehet próbálni és szükség esetén vissza is tudsz olvasni. Amennnyiben egy modullal végeztél, úgy egy hasonló tesztet kell legalább 85%-os eredménnyel teljesítened. Itt a kérdések azonban már a modul összes fejezetét tárgyalják, valamint több kérdést is kapsz. Persze ezt is akárhányszor megpróbálhatod, ill. vissza is olvashatsz. A tanfolyam elvégzéséhez minden modul zárótesztjét teljesítened kell.

Jelentkezés az elméleti vizsgára

Amennyiben sikeresen teljesítetted a tanfolyamot, úgy kapnod kell egy igazolást e-mailben vagy a programon belül (“Tanfolyam igazolás letöltése”). Amennyiben ez megvan, kinyomtatnod nem szükséges, viszont jelentkezned kell az elméleti vizsgára. Ezt a meghirdetett ügyfélfogadás idejében teheted meg az Eszperantó utca 18. címen. Ehhez mindenképpen szükséges a beiratkozásodkor megadott adataid ellenőrzése, valamint hogy leadott dokumentumaid rendben legyenek. Utóbbit mi elintézzük neked, azonban az adataid valóságáért te felelsz! Az elméleti vizsga 4.600 Ft-os díját is nálunk tudod befizetni, így ez kérjük készpénzben legyen nálad, amikor jössz jelentkezni a vizsgára.
A vizsgaalkalmakat a Közlekedési Hatóság szervezi, így kérjük számolj azzal, hogy esetleg nem tudsz “azonnal”, vagy “a jövő héten” sorra kerülni, mivel a számítógépes terem kapacitása korlátozott!
A vizsgára való jelentkezésed után, és a vizsga között még vissza lehet, és érdemes is visszalépni az e-Titán rendszerbe! A maradék idődet gyakorlásra tudod használni, ugyanis az e-Titán és az éles vizsga adatbankja megegyezik. Ez azt jelenti, hogy ugyanolyan felületen fogsz vizsgázni, mint amilyen tanfolyam teljesítése után megnyíló “vizsgafelkészítő modulok”, és a kérdések is ugyanolyan valószínűséggel kerülhetnek elő!

Az elméleti vizsga után

A sikeres vizsgád után csak akkor kell újra bejönnöd fogadóórára, amennyiben jogosult vagy a 25.000 Ft-os visszatérítésre, ugyanis ehhez igazolást nálunk tudsz kérni. Ezt a vizsgád napján még nem tudjuk rögtön kiállítani, de legrosszabb esetben egy héten belül meg szokott lenni. Ezen kívül még szükséged lesz a beiratkozáskor kapott tandíjról szóló számlára. Amennyiben csak a vizsgád sikerült, és nem vagy jogosult a visszatérítésre személyesen visszajönnöd nem kell! Kérjük mielőbb vedd fel a kapcsolatot valamelyik szimpatikus oktatónkkal, hogy minél előbb elkezdhess vezetni!

Forgalmi és rutin vizsgák

A forgalmi és rutin vizsgádat, annak időpontját oktatóddal egyezteted, miután levezetted a kötelező óraszámodat és kellőképpen felkészültél! Forgalmi vizsga esetén a 11.000 Ft, rutin vizsga esetén 3.600 Ft, vagy 4.700 Ft vizsgadíjat a megbeszéltek szerint nála, vagy fogadóórán tudod befizetni. Amennyiben fogadóórán fizeted, úgy a számlát mindenképp juttasd el az oktatódnak. Sikeres vizsgákat követően nincs más dolgod, mint a megfelelő okmányaiddal és dokumentumaiddal valamelyik Kormányablakba befáradni, ahol megigényelheted jogosítványod kiállítását.

Epilogus

A vizsgáid sikerességének kulcsa a megfelelő gyakorlati és elméleti felkészültség. Az elméleti tananyagot helyetted nem tudjuk megtanulni, de a vezetési óráidhoz oktatóink igyekeznek maximálisan hozzájárulni, a lehető legtöbbet kihozni belőled és magukból is. Nem csak a Te érdeked, hogy a vizsgád sikerüljön, ez fontos az oktatódnak is, illetve a vizsgabiztos sem szívesen buktat. Iskolánk célja mindig is a minőségi oktatást tartotta szem előtt. Nekünk nem csak az a fontos, hogy a tanuló kapjon jogosítványt, hanem szem előtt tartjuk azt is, hogy ennek birtokában biztosan helyt tudjon állni a legmerészebb forgalmi helyzetekben is, magabiztos elméleti és gyakorlati tudással.