Online jelentkezés


Az Online jelentkezésről

A technológia térhódítása megteremti a lehetőséget arra, hogy kényelmesen, otthonról a saját eszközöd mögül jelentkezz kategóriás elméleti tanfolyamokra! Amennyiben lehetőséged engedi, bátran használd ki az otthonról való jelentkezést teljeskörű online ügyintézés mellett, amelyhez az alábbi oldal nyújt segítséget.

Hogyan tudok online jelentkezni? Mit kell tennem?

A jelentkezés menete vázlatosan a következő:

 1. Személyes adatok, dokumentumok, jelentkezési lap továbbítása e-mailben
 2. Tanulói szerződés megkötése, számlázás
 3. Tandíj megfizetése

Minden szükséges dokumentumot és a jelentkezési szándékot a következő e-mail címre kérünk eljuttatni:

Személyes dokumentumok továbbítása

Kérjük, hogy

 • személyi igazolványod mindkét oldalát,
 • lakcímkártyád mindkét oldalát,
 • már meglévő kategóriás jogosítványod mindkét oldalát (lehetőség szerint külön képen!)1,
 • orvosi alkalmassági igazolásod2,
 • legalább 8 általános iskolai végzettséget igazoló dokumentumod3 (bizonyítvány, érettségi, stb.) érdemjegyekkel, névvel és az iskola pecsétjével ellátott mindkét oldalát,
 • amennyiben rendelkezel ilyennel, oktatási azonosítód és egy ezt igazoló okirat másolatát (pl. diákigazolvány, rajta 11 jegyű számsorozat)

lehetőség szerint szkennelt (egyéb esetben jól láthatóan fotózott) változatban küldd el nekünk!

1 Csak amennyiben korábban már szereztél bármilyen kategóriás jogosítványt.
2 Kivéve: AM kategória, illetve ha már rendelkezel bármilyen kategóriás jogosítvánnyal.
3 Kivéve: AM kategória.

Jelentkezési feltételek

A feltételek megismeréséhez kérjük tekintsd át annak a kategóriának az ismertetőjét, amelyre jelentkezni kívánsz.

Jelentkezési lap kitöltése

Kétféle jelentkezési lap kitöltésére tudunk lehetőséget biztosítani:

 1. Digitálisan tölthető jelentkezési lapunkat itt találod . A PDF fájlt kitöltés előtt töltsd le, kitöltés után pedig el kell menteni (Fájl→mentés, vagy CTRL+S billentyűkombináció Windows rendszer alatt). Ezek után kérjük csatold az e-mailhez. Elfogadható kinyomtatott, kézzel kitöltött majd beszkenelt formában is.
 2. Amennyiben kényelmesebb, az itt elérhető dokumentum kinyomtatás után tölthető ki tollal. Ha ezt választod, szkennelve vagy fotózva csatold nekünk az e-mailben.

Adatvédelmi nyilatkozat megismerése, kitöltése

A jelentkezéssel minden tanulónk vállalja, hogy az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016. április 27-én életbe lépett 2016/679 rendelete (GDPR) alapján az adatkezelési, ill. -áramlási tájékoztatónkat megismerte, és elfogadja. Ennek tényét a szerződés rögzíti.

Tanulói szerződés kitöltése, számlázás

Amennyiben minden szükséges dokumentumod beérkezett, úgy a megadott e-mail címedre megküldjük a tanulói szerződésedet, valamint a tandíjról szóló számlát. A szerződést kérjük kiskorú jelentkező esetén törvényes képviselővel (pl. szülő) is aláíratva visszaküldeni emailben, vagy az autósiskola postaládájába helyezni. Amennyiben a számlán lévő fizetési határidőig nem érkezik be bankszámlaszámunkra a tandíj, úgy a szerződés érvénytelennek minősül.

A tandíj online megfizetése

A tanfolyam megkezdéséhez csak az elméleti tandíj megfizetését kérjük banki átutalással rendezni. Az ehhez szükséges adatokat (bankszámlaszámot, stb.) emailben fogjuk megküldeni, a jelentkezéskor írt levélre válaszként.

A tandíjak összege

Kategória Tandíj
B, A1, A2, A 35.000Ft
AM 25.000Ft
A1(B) 20.000Ft
Póthozzáférés 3.500Ft

A tanfolyam megkezdése, annak feltételei

A tanfolyamra beírni akkor tudunk, ha a jelentkezési emailben minden szükséges dokumentumod valamint egy érvényes email címed4 megkaptuk, továbbá amennyiben a befizetett elméleti tandíjat bankszámlánkra jováírták. Ezek után adataidat felvisszük az e-Titán rendszerbe és a megadott e-mail címedre érkezik a regisztrációs levél, amely a további teendőidet tartalmazza. Ezekről, valamint magáról a tanfolyamról tájékozódhatsz a Jelentkezés menüpontban!

4 A @freemail, @citromail és @gmail.hu végződésű e-mail címek technikai okok miatt nem elfogadhatók. Amennyiben más címmel nem rendelkezel, kérjük regisztrálj egy új címet a www.gmail.com szolgáltatónál.

Hiánypótlás

Amennyiben a feljebb megnevezett szükséges dokumentumok valamelyike hiányzik/hiányos, úgy az online hozzáférést nem tudjuk biztosítani addig, ameddig azok megfelelő minőségben emailben (vagy személyesen) nem kerültek megküldésre/bemutatásra.

Esetleges hatósági eltiltások igazolása

Amennyiben eltiltás alatt állsz, úgy sajnos az elméleti tanfolyamot sem kezdheted el annak lejáratáig. Amennyiben eltiltás alatt álltál bármikor (bármilyen régen is legyen az!) a múltban, ezt a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felé köteles vagy beismerni és igazolni!
A hatósági eltiltások a kormányablakokban, kormányhivatalokban lehet igazolást kérni, ügyfélfogadási időben. Kérjük, amennyiben ez esetedben fennáll vagy fennállt, úgy a jelentkezési lap második oldalán ("Tanulói nyilatkozat") tüntesd fel az eltiltás pontos dátumait a megfelelő kérdéseknél (2. és 4.) és csatold jelentkezésedhez a kormányablakban erről kikért igazolást. A jelentkezési lapon leadott "Tanulói nyilatkozat" kitöltése a Tanuló büntetőjogi felelősségének tudatában történik, így az eltiltások "elhallgatása" vagy be nem ismerése jogi következményeket vonhat maga után, amely a teljes tanfolyam érvénytelenítését eredményezheti. Ennek betartása és megkövetelése a Tanulók érdekét szolgálja, így szíves együttműködésedet köszönjük ezzel kapcsolatban.

Póthozzáférés ("pótóra") megfizetése

Az e-learning rendszer a regisztrációtól számított 180 napig áll rendelkezésre, 75 óra tanulási időt biztosítva. Amennyiben bármelyik időkorlátból kicsúsznál, úgy elméleti pótóra vásárlása esetén az e-learning rendszer további 10 óra és 30 nap hozzáférést ad hozzá megmaradt óráidhoz.

Pótóra vásárlási szándékodat kérjük a jelentkezes@mgautosiskola.hu címen jezeld felénk. Válaszként megküldjük a számlát, amelyet banki utalással tudsz majd fizetni a szintén megküldött bankszámlaszámra. A közleményben kérjük szerepeljen a neved, születési dátumod illetve a Pótóra szó.

Vizsgajelentkezés, vizsgaügyintézés

Az elméleti vizsgákkal kapcsolatos ügyintézés (pl. a vizsgaidőpont igénylése és a vizsgadíjak megfizetése) legalább egyszeri személyes megjelenést igényel a meghirdetett ügyfélfogadási időben. Ekkor történik ugyanis a személyes adatok egyeztetése és a hivatalos vizsgalapok aláírása.
Megértéseteket köszönjük!

Az online jelentkezéssel vállalt kötelezettségek

Az online jelentkezés, és ennek menete hivatalos jelentkezési szándéknak minősül. Ezért a szükséges dokumentumok, feljebb megnevezett adatok és a tandíj beérkezését követően az autósiskola (tov.: Képző szerv) vállalja az elméleti tananyag (e-learning) biztosítását a jelentkező (tov.: Tanuló) számára.

A Képző szerv fenntartja a jogot az elméleti tananyag továbbításának megtagadására, amennyiben

 • az online küldött dokumentumok hiányosak, másolatuk homályos, nyomtatásban és/vagy digitálisan emiatt nem olvashatók,
 • nem a megfelelő/kért dokumentumok kerültek továbbításra,
 • a tandíj, vagy annak egy része még nem került megfizetésre
 • az online elutalt tandíj hovatartozása nem azonosítható egyértelműen.

Fenti esetekben igyekszünk méltányosan eljárni és rendezni a félreértéseket.

A Tanuló az online jelentkezéssel vállalja, hogy

 • A tanfolyamról online tájékoztatásban részesült, az online tanfolyammal vállalt kötelességeit, teendőit, jogait megismerte a weboldalon feltüntetett információk alapján, továbbá ezzel kapcsolatos bármilyen kérdésével tájékozódhat elérhetőségeink valamelyikén,
 • Az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat megismerte, megértette és elfogadta.
 • A jelentkezési lapokon feltüntetett tanulói nyilatkozatot5 kitöltötte, megértette és elfogadta.

5 A jelentkezési lap kitöltésével és leadásával kijelentem, hogy a jelentkezési lapon megadott, nyilatkozatban közölt adatok a valóságnak megfelelnek, hatósági igazolványaimban, okirataimban szereplőadatokkal megegyeznek, továbbá a jelentkezési lap aláírásával hozzájárulok személyes és különleges adataim kezeléséhez, valamint ahhoz, hogy a velem szerződéses kapcsolatban álló képzőszerv a vizsgáztatással kapcsolatos ügyintézésben eljárjon.Tudomásul veszem, hogy a járműv ezetővizsgáimon nem személyes részvételem büntetőeljárást vonhat maga után, a vezetési gyakorlat oktatása során a „Vezetési karton” nem előírás szerinti kitöltése (aláírás hiánya) az oktatójármű engedély nélküli (jogosulatlan) vezetésének minősül és szabálysértési eljárást vonhat maga után, továbbá a közlekedési hatóság félrevezetésével, hamis adatok közlésével, jogszabályban meghatározott feltételek hiányábanvagy a vizsgáztatás szabályainak megsértésével letett vizsgát a közlekedés hatóság érvényteleníti, a vizsgaigazolás kiadását megtagadja, illetve a vezetői engedély visszavonását kezdeményezheti. Tudomásul veszem továbbá, hogy a vizsgaigazolás kiadásának időpontjáig az adataimban bekövetkezett változásokat 8 napon belül köteles vagyok bejelenteni, ellenkezőesetben a vizsgáim érvénytelenítésre kerülhetnek, mely a vezetői engedélyem visszavonását eredményezheti.

A jogosítványszerzés menete

Az alábbi ábra vizuálisan segít eligazodni a jogosítványszerzés folyamatában.

Nincs otthon szkennelésre alkalmas eszközöm. Mit tegyek?

Alapesetben elfogadjuk a láthatóan és igényesen fotózott dokumentumokat is. Léteznek okostelefonos applikációk, amelyek szinte szkennelt minőségű dokumentumokat tudnak előállítani. Ezek közül a következőket ajánljuk figyelmetekbe.

Android rendszerekre
Easy Scanner
iOS rendszerekre
Scanner Mini by Readdle

További egyéb/egyedi kérdésem van!

Keress minket