Gy.I.K.

Gyakran ismételt kérdések


Az átjelentkezés vagy kijelentkezés jár-e valamilyen költséggel?

Nem, semmilyen költséget nem számolunk fel a tanuló át-, illetve kijelentkezésekor.

Le lehet-e fizetni (kell-e lefizetni) az oktatókat vagy a vizsgabiztosokat?

Határozottan nem! Iskolánk célja mindig is a minőségi oktatást tartotta szem előtt. Nekünk nem csak az a fontos, hogy a tanuló kapjon jogosítványt, hanem szem előtt tartjuk azt is, hogy ennek birtokában biztosan helyt tudjon állni a legmerészebb forgalmi helyzetekben is, magabiztos elméleti és gyakorlati tudással.

Lehet-e oktatót vagy autót választani?

Igen. Oktatóink szívesen állnak rendelkezésedre. Elérhetőségeiket megtalálod az oldalon.

Másik iskolából átjelentkezhetek-e?

Igen. Kettő példányos tanuló áthelyező dokumentummal minden további nélkül. Ezt az előző autós iskolád - kötelességeinek eleget téve - tudja kiállítani számodra. Átvenni csak abban az esetben tudunk, ha előtte valamelyik oktatónkkal felvetted a kapcsolatot, és elvállalta az oktatásodat.

Mennyi idő alatt lehet elvégezni a KRESZ-t?

A tananyag az e-Titán rendszerben maximum 6 hónapig (180 napig) áll rendelkezésetekre, 75 maximális tanulási óra keretet biztosítva. Ez póthozzáférés aktiválásával +30 nap +10 óra időkerettel hosszabbítható. A hosszabbítás nem érinti a GKM. rendeletben meghatározott vizsgakötelezettségek egyes határidőit (9 hónap és 12 hónap)! A tananyag megtaulása persze a szorgalmatoktól függ; Akár pár nap alatt is meg lehet csinálni! Ezen túl fontos, hogy a tananyag megkezdésétől számított 9 hónapon belül egyszer el kell mennetek hatósági vizsgára (nem probléma ha sikertelen), 12 hónapon belül pedig sikeres KRESZ vizsgát kell tennetek.

Milyen hosszú egy gyakorlati óra?

Egy gyakorlati óra hossza 50 perc.

Milyen korhatárral jelentkezhetek a jogosítvány megszerzésére?

Ez a megszerezni kívánt kategóriától, valamint a már meglévő jogosítványaidtól is függ. A korhatárok alapesetben a következők:

Miket kell magammal vigyek / elküldenem a beiratkozáshoz?

A szükséges dokumentumok listáját a Jelentkezés menüpont tartalmazza.

Motoros gyakorlati oktatásnál használhatok-e saját motorkerékpárt?

Természetesen igen. A motorkerékpárod meg kell feleljen a megszerezni kívánt kategória követelményeinek, továbbá a motorod gyakorlati órákra való eljuttatását is neked kell megoldanod.

Motoros gyakorlati oktatáshoz milyen védőfelszerelésekre van szükségem?

A következőket kellene beszerezned. Fontos, hogy minden felszerelés szabványos legyen. Ehhez kérd az eladó segítségét a motoros szaküzletekben.

  • motoros bukósisak,
  • motoros kesztyű,
  • motoros csizma,
  • gerinc-, térd- ill. vállvédő (protektor), VAGY motoros dzseki és motoros nadrág.

Oktatómmal egyeztethetek-e időpontot, vagyis lehet-e saját kérésem, hogy mikor szeretnék vezetni?

Igen, oktatóink mindig az adott óra végén beszélik meg veled, hogy melyik lenne a számodra megfelelő következő gyakorlati óra, így együtt tudjátok alakítani az óráid beosztását.

Bizonyítvány / Egészségügyi alkalmassági igazolás (orvosi) / Meglévő jogosítvány másolata nélkül tényleg nem jelentkezhetek elméleti tanfolyamra?

Természetesen jelentkezni jelentkezhetsz. Azonban a tananyagot megkezdeni a fent említett dokumentumok hiányában nem fogod tudni, mert a dokumentumaidat hitelt érdemlően rögzítenünk kell.

Milyen állami támogatást lehet igénybe venni?

Magyarország Kormánya az 55/2018. (III. 23.) Korm. rendelet alapján 25.000 Ft visszatérítést nyújt sikeres B kategóriás elméleti vizsga esetén, amennyiben a vizsga napján még nem töltötted be a 20. életévedet. Bővebben... A támogatottak köre 2020. július 1-jétől a cseden, gyesen és gyeden lévő édesanyák körével bővült.

A 25.000 Ft visszaigényléséhez / Sikeres KRESZ vizsga esetén vissza kell jönnöm személyesen?

Amennyiben jogosult vagy a visszaigénylésre, úgy a sikeres vizsgát igazoló dokumentumot nálunk tudod átvenni. Ezt a vizsgád napján még nem tudjuk rögtön kiállítani, de legrosszabb esetben egy héten belül meg szokott lenni. Ezen kívül még szükséged lesz a beiratkozáskor kapott elméleti tandíjat tételesen feltüntető számlára is. Amennyiben csak a vizsgád sikerült, és nem vagy jogosult a visszatérítésre, úgy visszajönnöd személyesen nem kell! Kérjük mielőbb vedd fel a kapcsolatot valamelyik szimpatikus oktatónkkal, hogy minél előbb elkezdhess vezetni!

Milyen eszközökről tudom használni/elérni az E-titán rendszert?

Az oktatóanyagok és a hatósági vizsgafelkészítő gyakorló tesztek asztali számítógépen, laptopon és mobil eszközökön is (célszerűen nagyobb kijelző méretű és felbontású tableten) megjeleníthetőek, csak stabil internetkapcsolat és internetes böngésző kell hozzájuk.

Hogyan működik pontosan az e-Titán rendszer, hogyan kell kezelni?

A rendszer fejlesztői ezzel a céllal közzétettek egy Tanulói kézikönyvet, melyben alaposan leírásra került a rendszer tanulói felületének használata.