A kisgyerekes anyáknak ingyenes lesz a KRESZ-tanfolyam és vizsga is

admin vizsgáztatás támogatás KRESZ
Július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a KRESZ-tanfolyam és a vizsgadíj visszatérítésének lehetőségét, mondta Novák Katalin család- ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin szerint a Magyar Közlönyben megjelent rendelet célja, hogy segítse az anyák későbbi elhelyezkedését, a koronavírus-járvány miatti nehezebb gazdasági helyzetben ugyanis fontos, hogy jobb esélyük legyen a kisgyereket nevelőknek a munkaerőpiacon, írja az MTI.

Arról is döntöttek már korábban, hogy aki a veszélyhelyzet ideje alatt betölti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga támogatásnak 20 éves igénylési korhatárát, az a veszélyhelyzet megszűnése után hat hónapig még élhet a lehetőséggel.

Forrás: Index.hu

A közúti járművezetők elméleti és gyakorlati vizsgáztatásának - s így a gyakorlati oktatás - újraindulásáról hivatalos tájékoztatást még nem adtak. Az ezzel kapcsolatos legfrisebb információk a Közlekedési Alkalmassági- és Vizsgaközpont weboldalán lesznek közzétéve. Amit ez megtörtént, úgy erről mi is beszámolunk majd weboldalunkon, ill. a Facebook oldalunkon.

Előző bejegyzés Következő bejegyzés